Сънчо вече ще се гледа по БНТ 2Емблематичната за десетки поколения

...
Сънчо вече ще се гледа по БНТ 2Емблематичната за десетки поколения
Коментари Харесай

И Лека нощ, деца изчезва от ефира на БНТ 1

Сънчо към този момент ще се гледа по БНТ 2

Емблематичната за десетки генерации графа " Лека нощ, деца! " е свалена от ефира на Българска национална телевизия 1, излиза наяве от седмичната стратегия на медията.

Сънчо е " изместен " в надалеч по-малко гледания канал Българска национална телевизия 2.

Първото издание на " Лека нощ, деца! " е на 5 март 1960 година Милиони български деца са заспивали със Сънчо в 19.50 ч.  През 2003 година рубриката беше свалена от програмата, само че година по-късно още веднъж беше върната в ефира на Канал 1.

Вместо детски приказки и филмчета, родителите на малчуганите ще ги приспиват със сериала " Ловци на реликви ".

Държавната телевизия се оказа на алено - в опит да пести пари Кошлуков изрита най-рейтинговото шоу от ефира на медията " Стани богат ", което се справяше обичайно на фона на централните новинарски излъчвания на БТВ и Нова ТВ. Каква е повода да бъде заличен " Сънчо ", не излиза наяве, само че ще е тъжно, в случай че предаването е орязано от новата програмна скица поради средства или преследване на рейтинг.

Любопитна детайлност е, че за хиляди румънци единствената фраза, която знаят на български език, е " Лека нощ, деца! ". По времето на Чаушеску румънската телевизия няма толкоз забавна графа за най-младите фенове и те заспиват с българския Сънчо.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР